11 Eylül 2015 Cuma

Do'nuzu genişletin

Henüz Türkiye'de Kendo ekipmanları satışı yok. Eğer satıldığı bir ülkeye gidip almamışsak, internet üzerinden sipariş veriyoruz ve bize geliyor. Ancak üzerimize deneyemeden aldığımız için, ufak tefek de olsa ölçülerde yanlışlıklar olabiliyor. 

Kendo çalışmalarında orta bölümü koruyan "Do" da bazen küçük ya da büyük gelebiliyor. Do'yu giydiğimiz zaman tam olarak oturması değil, aslında yanlarda biraz boşlukları olması gerekiyor. Eğer tam olarak oturmuş ise, gelen do vuruşu darbelerini daha çok hissettirebilir.

Zaman içerisinde, üzerine hep vuruş yapılan do'ların da kapanma ya da daralma eğiliminde olduğunu belirtmek isterim.

Do vuruşu nasıl yapılıyor : 


Eğer Do'muz genişse ve daraltmaya ihtiyacımız varsa ya da do'muz darsa ve genişletmeye ihtiyacımız varsa her ikisini de yapabiliriz.

Benim kullandığım do'da benim için biraz küçük sayılır. O yüzden ben de genişleteceğim. Kullanmadığımız zamanlarda arasına bir tahta parçası sıkıştırarak bu genişliği elde edebiliriz. 


Do'nun içindeki deri bölgeye zarar vermemesi için, sandalye altlarında kullanılan plastik kapaklardan her 2 ucuna da takarak do'nun içine do'yu genişletecek şekilde takıyorum. Burada tahta parçanızı ya da kullandığınız materyali ölçü alarak (cm) önceden hazırlamalısınız. Herkesin ölçüsü farklı olacaktır. 



Do'nuzu bu şekilde bir sonraki keiko'ya (antrenmana) kadar tutarsanız, oldukça rahatladığını hissedeceksiniz.

Daraltma için ise, hiçbir ara parça kullanmanıza gerek yok. Do himo'larını (iplerini) bağlayarak istediğiniz kadar daraltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.